BIG Challenge Team Coppens

Publicatiedatum: 31-05-2018

Samen met ProPlume strijden voor het goede doel.

“Bij Coppens is meedoen aan de Alpe d’HuZes met BIG Challenge al jaren een onderwerp van gesprek. Tijd was echter altijd de beperkende factor. Maar dit jaar, tijdens het 10 jarig jubileum van BIG Challenge, hebben we de knoop doorgehakt en doen we met twee teams mee aan dit mooie evenement op 6 en 7 juni,” vertelt teamcaptain Jan Jonkers. Ook Bert van Boxtel van ProPlume wilde graag aanhaken bij dit mooie initiatief.

Alpe d’HuZes is het jaarlijks terugkerende evenement waarbij deelnemers hardlopend, wandelend of fietsend de legendarische Alpe d’Huez beklimmen om zo veel mogelijk geld in te zamelen in de strijd tegen kanker. Veel mensen uit de agrarische sector zetten zich ook in voor deze strijd. Zij hebben zich verenigd in BIG Challenge; Farmers Against Cancer.

Doelen

“Er zijn meerdere redenen waarom we met Coppens Diervoeding deelnemen aan BIG Challenge,” vertelt Jan. “Deelnemen aan de Alpe d’HuZes is voor alle deelnemers een sportieve uitdaging. Zij gaan zo vaak mogelijk de Alpe d’Huez op fietsen of lopen. Daarvoor zijn de teamleden druk aan het trainen. Daarnaast is promotie van de agrarische sector een belangrijk nevendoel. Wij zijn net als de rest van de agrarische sector betrokken bij de maatschappij. We zetten ons dan ook graag in voor een goed doel. Onderzoek om een einde te maken aan de ellende en onmacht die de ziekte kanker veroorzaakt, is zo’n goed doel. Het is een ziekte die alle deelnemers op de een of andere manier heeft geraakt. De belangrijkste reden van onze deelname is dan ook: Zo veel mogelijk geld inzamelen voor KWF Kankerbestrijding voor het onderzoek naar goed, gelukkig en gezond leven met kanker. Ons streven is om minimaal 60.000 euro op te halen.”

Betrokkenheid agrarische sector

In dit jubileumjaar nemen maar liefst 19 BIG Challenge teams uit de agrarische sector deel aan de Alpe d’HuZes. Het streven van de fietsers, lopers en vrijwilligers is om 1.000.000 euro op te halen voor het KWF. Dit alles onder het motto: Opgeven is geen optie!

Sponsoractiviteiten

Om geld in te zamelen is BIG Challenge Team Coppens fanatiek aan de slag gegaan met het organiseren van evenementen. De meeste evenementen zijn inmiddels al achter de rug. We kunnen met een goed gevoel terugblikken op onder andere de BIG Biggenrace, de BIG Benefietsparty met dienstenveiling, de BIG Spinningactie, het BIG BeneFiets Diner en de BIG Dakar Challenge. Deze activiteiten samen hebben al een mooi bedrag opgeleverd. Maar een aantal activiteiten lopen nog. Zo kunt u nog altijd meedoen aan de BIG Challenge Sponsor loterij, waarmee u kans maakt op een fiets t.w.v. €1599,- of u kunt nog Farmers/Pigs/Chicken are cool T-shirts, mokken, caps, zeep en handdoeken bestellen om bijvoorbeeld uw hygiënesluis mee aan te vullen. Bestellen kan via het bestelformulier.

Steun ons!

Jan: ”Er is inmiddels al een mooi bedrag gedoneerd door varkens-en pluimveehouders, leveranciers, collega’s, relaties, familie en vrienden van het BIG Challenge team Coppens. Daar zijn wij erg blij mee. Maar het is nog steeds mogelijk om dit goede doel financieel te steunen. Meer informatie hierover kunt u vinden op de BIG Challenge Team Coppens pagina of bigchallenge.eu.

Hartelijk bedankt!

Overige berichten

Resultaten vleeskuikens top 25%
Klimaatschommelingen in het voorjaar
Wintercheck klimaat pluimveestal
Opzetmanagement: De kracht van aandacht
Vleeskuiken resultaten top 25%
Voorkom hittestress
Kuikencheck; krijg inzicht in kuikenkwaliteit en opzetmanagement
Welk koelsysteem past het best bij uw bedrijf?
Praktische tips watermanagement

"De kuikens zijn vitaler. Het loopt makkelijker, de stallen blijven veel droger en de resultaten zijn aanzienlijk verbeterd. En ik heb duidelijk lagere dierenartskosten. Kortom, ik ben erg blij met de overstap naar ProPlume. Het zorgt voor meer rendement in de stal." 

Pluimveehouder

Contact


T    +32 (0)51 708 240
E    info@proplume.be


Volg ons op:
Facebook | LinkedIn