Even voorstellen: Bert van Boxtel

Publicatiedatum: 03-12-2019

Mijn naam is Bert van Boxtel, ik ben 33 jaar en woon in Poperinge. Ik werk nu 2.5 jaar bij ProPlume en ben de schakel die de samenwerking tussen de twee moederbedrijven Voeders Degrave en Coppens Diervoeding, coördineert.

Het grootste deel van de tijd zit ik echter op de baan en bezoek ik vleeskuikenhouders. Tijdens gesprekken met vleeskuikenhouders probeer ik te achterhalen wat voor hen belangrijk is en van welke problemen zij ’s nachts wakker liggen. Samen met hen probeer ik dan de beste oplossing te zoeken zodat we de technische en financiële resultaten kunnen optimaliseren. Dit kan gaan van het uitwerken van voederschema’s tot aanpassingen aan het klimaat of tot andere managementmaatregelen.

Eén van de leukste dingen om te doen, is het uitvoeren van de kuikencheck. Hierbij wordt op de dag van levering van de ééndagskuikens een aantal parameters gemeten en genoteerd. Dikwijls zie ik dan dat toch een of meerdere zaken niet helemaal in orde zijn. Hier kunnen we dan samen met de vleeskuikenhouder een oplossing voor zoeken. Het leuke eraan is, dat ik er dan vanaf het begin van de ronde bij ben en op deze manier de hele ronde intensief kan volgen.

Het geeft me dan altijd voldoening als we op het einde van de ronde een goed resultaat kunnen neerzetten. Het uiteindelijke doel blijft nog altijd om mooie en gezonde kuikens aan de slachtlijn te krijgen op een manier dat de vleeskuikenhouder hier zijn boterham aan kan verdienen.

Wilt u dat ik ook eens een kuikencheck bij u uitvoer? Of eens langs kom om over de mogelijkheden van ProPlume te praten? Bel of mail me dan:

T +32 (0)51 708 240
E info@proplume.be

Overige berichten

Resultaten vleeskuikens top 25%
Klimaatschommelingen in het voorjaar
Wintercheck klimaat pluimveestal
Opzetmanagement: De kracht van aandacht
Vleeskuiken resultaten top 25%
Voorkom hittestress
Kuikencheck; krijg inzicht in kuikenkwaliteit en opzetmanagement
Welk koelsysteem past het best bij uw bedrijf?
Praktische tips watermanagement

"De kuikens zijn vitaler. Het loopt makkelijker, de stallen blijven veel droger en de resultaten zijn aanzienlijk verbeterd. En ik heb duidelijk lagere dierenartskosten. Kortom, ik ben erg blij met de overstap naar ProPlume. Het zorgt voor meer rendement in de stal." 

Pluimveehouder

Contact


T    +32 (0)51 708 240
E    info@proplume.be


Volg ons op:
Facebook | LinkedIn