Nieuwe prestarter zorgt voor vlotte start

Publicatiedatum: 02-01-2018

Eerste 7 dagen cruciaal voor maagdarmstelsel vleeskuikens

Door genetische selectie op spieraanzet en voerefficiëntie zijn vleeskuikens de laatste 50 jaar geëvolueerd tot dieren met een hoge en zeer efficiënte groei. Het maagdarmstelsel is echter niet in dezelfde verhouding mee ontwikkeld. Dit betekent, dat er met een relatief klein darmpakket, steeds meer groei gerealiseerd moet worden. Dit maakt een hedendaags kuiken gevoeliger voor maagdarmstoornissen. Onze nieuwe prestarter helpt jonge dieren aan een goede en stabiele darmflora.

Nieuwe prestarter
Door bij de voeding van jonge kuikens naast groei óók op de ontwikkeling van het maagdarmstelsel te focussen, worden (darm)gezondheid, weerstand én vertering gestimuleerd. Speciaal hiervoor beschikt ProPlume over een nieuwe prestarter, die de ontwikkeling van het maagdarmstelsel bij jonge kuikens stimuleert. Deze prestarter is ontwikkeld op basis van de nieuwste kennis van de rol die specifieke grondstoffen hebben bij de ontwikkeling van het verteringsstelsel en bij de opname van de dooierrest.
 

Toepassing
Van de nieuwe prestarter wordt slechts 30 gram per kuiken verstrekt op het kuikenpapier. Daarnaast gaat er een standaard prestarter in de voerpannen. Het nieuwe product heeft een opvallende rode kleur en bevat specifieke geurstoffen die een vroege voeropname stimuleren. Een unieke combinatie van ingrediënten én de mix van meel en korrel stimuleert de darmontwikkeling en de opbouw van een stabiele darmflora. Dit stimuleert ook de ontwikkeling van het immuunsysteem. Hierdoor heeft het vleeskuiken later in de ronde meer weerstand.

Ervaringen van vleeskuikenhouders die de nieuwe prestarter testten:

“Dankzij de betere opstart is het medicijngebruik verlaagd.”
“De opstart van mijn kuikens verloopt soepeler.”
“Door een betere start is de uitval flink gedaald.”
“Eerst focussen op darmontwikkeling en immuunsysteem; daarna pas op groei.”

Overige berichten

Resultaten vleeskuikens top 25%
Klimaatschommelingen in het voorjaar
Wintercheck klimaat pluimveestal
Opzetmanagement: De kracht van aandacht
Vleeskuiken resultaten top 25%
Voorkom hittestress
Kuikencheck; krijg inzicht in kuikenkwaliteit en opzetmanagement
Welk koelsysteem past het best bij uw bedrijf?
Praktische tips watermanagement

"De kuikens zijn vitaler. Het loopt makkelijker, de stallen blijven veel droger en de resultaten zijn aanzienlijk verbeterd. En ik heb duidelijk lagere dierenartskosten. Kortom, ik ben erg blij met de overstap naar ProPlume. Het zorgt voor meer rendement in de stal." 

Pluimveehouder

Contact


T    +32 (0)51 708 240
E    info@proplume.be


Volg ons op:
Facebook | LinkedIn