Praktijkproefstal vleeskuikens

Publicatiedatum: 06-01-2021

De proefstal in Vlierden, die we samen met Coppens Diervoeding gebruiken, wordt al sinds jaar en dag succesvol ingezet. Op de locatie testen we onze ideeën en onderbouwen we deze statistisch om zo nieuwe innovaties te ontwikkelen. Dat maakt de proefstal voor ons een belangrijke plek. Onderzoek testen we nu ook in de praktijk.

Voerconcepten en producten die na onderzoek positief worden bevonden in het Poultry Research Center, worden vanaf nu getoetst in een reguliere vleeskuikenstal. En dat is absoluut een unieke combinatie.

Juiste verwachtingen schetsen

Omdat de omstandigheden in de praktijk kunnen verschillen van die in onze proefstal hebben we voor deze combinatie gekozen. Denk bijvoorbeeld aan een hogere ziektedruk, meer rondes, andere verzorging, meer dieren en andere voersystemen. Bovendien vinden we het ook belangrijk om naar de ervaringen van de vleeskuikenkuikenhouder te luisteren. Die bevindingen nemen we mee in de productontwikkeling. Kortom, de combinatie van proef- en praktijkstal zorgt dat we de juiste verwachtingen kunnen schetsen en onze klanten van een passend advies kunnen voorzien.

In twee compartimenten verdeeld

De praktijkstal is in de lengte verdeeld in twee compartimenten. Per compartiment bevinden zich dertienduizend kuikens in de stal. De voergift, watergift en de kuikengewichten registreren we apart. Voor iedere opzet voeren we een kuikencheck uit, zodat we precies weten met welke eendagskuikens (kwaliteit en gewicht) we de proef gestart zijn. Ook checken we dan de vloertemperatuur, de ruimtetemperatuur en het CO2-gehalte in de stal. De onderzoeken die we uitvoeren zijn met name voer- en rassenonderzoeken, die aansluiten op de vraag uit de markt. 

Verbeteren resultaten

De onderzoeken zijn gericht op het verbeteren van de economische resultaten voor de bedrijven, het optimaliseren van de (darm)gezondheid en de dierprestaties van de vleeskuikens.

Overige berichten

Resultaten vleeskuikens top 25%
Klimaatschommelingen in het voorjaar
Wintercheck klimaat pluimveestal
Opzetmanagement: De kracht van aandacht
Vleeskuiken resultaten top 25%
Voorkom hittestress
Kuikencheck; krijg inzicht in kuikenkwaliteit en opzetmanagement
Welk koelsysteem past het best bij uw bedrijf?
Praktische tips watermanagement

"De kuikens zijn vitaler. Het loopt makkelijker, de stallen blijven veel droger en de resultaten zijn aanzienlijk verbeterd. En ik heb duidelijk lagere dierenartskosten. Kortom, ik ben erg blij met de overstap naar ProPlume. Het zorgt voor meer rendement in de stal." 

Pluimveehouder

Contact


T    +32 (0)51 708 240
E    info@proplume.be


Volg ons op:
Facebook | LinkedIn